De kracht van Reiki

De Kracht van Reiki: Mijn Reis als Reikimaster

Als Reikimaster heb ik de ongelooflijke kracht van Reiki persoonlijk ervaren en gezien hoe het levens kan transformeren. Reiki, een eeuwenoude Japanse healingtechniek, is gebaseerd op het idee dat een universele levensenergie door ons heen stroomt en ons in balans houdt. Het vermogen om deze energie te kanaliseren en door te geven, is een gave die ik met groot respect en toewijding uitoefen.

Wat is Reiki

Reiki is een samenstelling van twee Japanse woorden: “Rei”, wat universele wijsheid of de hogere macht betekent, en “Ki”, wat levensenergie betekent. Samen beschrijft Reiki een helende energie die door de handen van de beoefenaar stroomt en het lichaam, de aura, het energetisch lichaam van de ontvanger balanceert en aanspoort tot genezing. Als Reikimaster heb ik geleerd deze energie te gebruiken om anderen te helpen hun welzijn te bevorderen en hun innerlijke kracht te versterken.

Mijn Persoonlijke Ervaring

Mijn reis met Reiki begon vele jaren geleden toen ik te horen kreeg dat Reiki een goede metgezel zou zijn in mijn proces. Ik zat verwikkeld in een verdrietige situatie, waar ik geen uitweg in kon vinden. Ik was daardoor de connectie met mezelf een beetje kwijtgeraakt. Dat maakte ervoor dat ik verder afdreef van mijn basis, gevoelens en mijn intuïtie. Ik raakte minder en minder in mijn kracht. Al mijn energie ging op en gleed ongezien het putje in. Foetsie.

Ik besloot Reiki 1 te volgen, zodat ik mijn balans zou kunnen herstellen en weer kon opladen. Mijn dochter had er ook baat bij. Haar buikpijnen verdwenen en bleven ook weg. Mijn eigen proces was nog niet tot een einde, sterker nog, er diende zich een nieuwe, nog heftigere uitdaging aan. Ik kwam terug bij mijn Reikimaster die besloot een hands-on-behandeling uit te voeren die ik niet meer zal vergeten. Er kwam op die tafel zo veel los als dat dit de basis is geworden voor mijn lichtwerk voor anderen. Dit bracht me ertoe om me verder te verdiepen in deze praktijk, en uiteindelijk werd ik ook Reikimaster. Door de jaren heen heb ik gezien hoe Reiki niet alleen mijn eigen leven heeft verrijkt, maar ook dat van anderen.

De Kracht van Reiki

  1. Fysieke Genezing: Reiki helpt het lichaam zichzelf te genezen door de natuurlijke stroom van energie te herstellen. Het ondersteunt het immuunsysteem, vermindert pijn en versnelt het herstelproces na ziekte of blessure. In mijn praktijk heb ik mensen geholpen die worstelden met pijn, ongemak, vermoeidheid en andere lichamelijke klachten.
  2. Emotionele Balans: Reiki werkt diep in op emotionele niveaus, helpt bij het loslaten van angst, stress, en negatieve emoties. Het bevordert een gevoel van innerlijke vrede en emotionele stabiliteit. Het kan helpen emotionele wonden helen, trauma’s te verwerken en een nieuw gevoel van vreugde en sereniteit te vinden.
  3. Mentale Helderheid: Reiki kan de geest kalmeren en helderheid brengen, wat leidt tot betere focus, creativiteit en probleemoplossend vermogen. Door regelmatig Reiki te ontvangen, kun je meer rust en duidelijkheid ervaren, wat helpt bij dagelijkse beslommeringen en lange termijn doelen.
  4. Spirituele Groei: Reiki opent de deur naar spirituele ontwaking en groei. Het helpt mensen om een diepere verbinding met hun hogere zelf en het universum te ervaren. Als Reikimaster heb ik het voorrecht gehad om getuige te zijn van de spirituele transformaties. Het is prachtig om te zien hoe de reis met Reiki voor anderen eruit ziet en hoe de diepere lagen worden aangeraakt.
  5. Harmonisatie van Energie: Reiki brengt de energiecentra (chakra’s) van het lichaam in balans, wat leidt tot een algeheel gevoel van welzijn en harmonie. Dit evenwicht zorgt ervoor dat alle aspecten van iemands wezen – fysiek, emotioneel, mentaal, energetisch en spiritueel – synchroon werken, wat resulteert in een gezonder en meer geïntegreerd leven.

Mijn Missie

Mijn doel als Reikimaster is om deze krachtige helende energie toegankelijk te maken voor iedereen die er baat bij kan hebben. Ik geloof dat Reiki een universeel geschenk is dat ons helpt om ons volle potentieel te bereiken en een leven van harmonie en vreugde te leiden. Door mijn Reiki sessies met de spirituele wereld streef ik ernaar om anderen te begeleiden op hun pad naar genezing en zelfontdekking.

Reiki gebruik ik dagelijks als o.a. als hulpmiddel voor bij voedsel, een moeilijk gesprek, het afstemmen van een kristal of edelsteen, bij het vergaren van nieuwe inzichten en als ondersteuning of bij ontspanning.

Conclusie

Reiki heeft mijn leven en dat van velen om mij heen diepgaand veranderd. Het is een zachte, niet-invasieve methode die krachtig werkt op alle niveaus van ons wezen. Als Reikimaster ben ik dankbaar dat ik deze helende kunst kan delen en anderen kan helpen hun eigen kracht en innerlijke wijsheid te ontdekken. Of je nu op zoek bent naar fysieke genezing, emotionele balans, mentale helderheid of spirituele groei, Reiki biedt een pad naar een meer vervuld en harmonieus leven. Mail me voor de behandelmogelijkheden.

Vergelijkbare berichten