| |

Materie en witte energie

De filosofie van het onzichtbare universum uitgelegd. Heelal of universum. Letterlijk aldus Wikipedia; “alle materie en energie binnen het gehele ruimte-tijdcontinuüm waarin wij bestaan”. Kijk ik naar de verdeling in het heelal dan lees ik dat 68,3% bestaat uit donkere energie, 26,8% bestaat uit donkere materie en 4,1% uit intergalactisch gas en 0,8% sterren en planeten. We kunnen dus (al dan niet met hulp van een telescoop) daadwerkelijk 0,8% van ons heelal met onze mensenogen zien. Wel een beetje donker.

Ik loop al een tijdje mee in de astronomie en ik blijft geboeid met alles wat het heelal ons biedt. Hoe meer ik leer, hoor en lees, hoe meer ik me steeds kleiner voel worden in dit grote geheel. Tijd en afstand bestaan eigenlijk niet in het heelal. Het is letterlijk! onvoorstelbaar dat ik met mijn telescoop naar het licht kijk, wat ver vanuit het verleden is vertrokken. Ik kijk dus in het verleden door een lens. Ik vind het ook echt fascinerend dat ik met de camera een nevel kan vastleggen die ik zelf niets eens kan zien. Dat mijn computer meer dan 100 foto’s op elkaar kan stapelen om dit zichtbaar te maken, mijn mobiele telefoon draadloos kan opladen en dat ik als ik bezig met edelstenen en meteorieten ik me helemaal gelukkig voel.

Op de telescoop en mobiele telefoon kom ik later terug. Astronomie is voor mij ook dromen, verwonderd raken, sprakeloos zijn en ultiem tot rust komen.
Kriebels in je buik in de achtbaan door de zwaartekracht, maar ook het geluk dat je daardoor altijd naar beneden valt en gelukkig nooit naar boven. Dat zou wat zijn.

Zwaartekracht uitleggen is echt hoge wetenschap. Het is een feit dat het bestaat. Spring je op dan sta je weer op aarde. Duidelijk en zichtbaar. Kijk ook eens bij de 12 spirituele wetten van het universum. Hier alvast een paar voorbeelden. Onvoorwaardelijke liefde, een emotie, aantrekkingskracht, multiversum, manifestatie? Leg het maar eens snel, kort en bondig uit. We weten dat het bestaat, maar oe het precies werkt…
Er bestaat veel meer, al zien we het niet altijd of willen we het ook niet zien. Soms is het te ongrijpbaar. De fascinatie voorbij, en komen er vaak niet meer uit met ons menselijk brein.

Als we ervan uit gaan dat dus 4,9% te meten is in het heelal betekent dit dus dat er 95,1% niet te meten is. Wij bestaan uiteindelijk ook uit sterrenstof.  De wet van behoud van energie. Alles is altijd evenveel.

Lichte materie en lichte energie

Alles is energie en het is altijd net zoveel. In 2020 kwam ik in aanraking met Reiki. Ik ben Reiki ook vanuit een wetenschappelijk oog gaan onderzoeken door een cursus te volgen. Want er huist een echte scepticus in mij. Ik kwam dus ook terecht bij een no-nonsens Reiki therapeut en leerde de basis van Reiki. Reiki is energie vanuit het universum en wordt via het menselijk lichaam doorgegeven aan de ontvanger. Door deze energie wordt het lichaam aangespoord om het helend vermogen opnieuw aan te wakkeren en te ondersteunen. Heel beknopt weergegeven. Het heeft me meer gebracht dan ik me kon voorstellen.
En hoe werkt het nou? Zul jij je misschien afvragen. Ik heb werkelijk nog steeds geen idee. Ik ben enkel “de telescoop” waar “het” doorheen stroomt. Meetbare feit is wel dat men toch steeds weer terug komt voor een behandeling. Er is “iets” wat werkt. Betere nachtrust, meer zelfvertrouwen, ontspanning of iets anders waardoor men zich prettig voelt.

In 2022 kwam ik opnieuw in aanraking met het mediumschap en ik besloot een opleiding hierin te gaan volgen. Ook dit wil ik begrijpen en omarmen. Hier speelt het universum een hele grote rol. Overleden dierbaren maken zich kenbaar. Ik ben enkel “de telefoon of telescoop”, het medium, het doorgeefluik. De manier waarop dat is ook niet aan mij. Net zoals zwaartekracht, heb ik ook niets over te zeggen. En gelukkig maar want ik blijf toch graag met de benen op de grond.

Er is wat er is. Alles is met elkaar verbonden. De wet van eenheid. Ik heb niet het doel om mensen te overtuigen. Er is donkere energie in het universum, dus er zal ook lichte energie zijn. Ik maak gewoon graag het onzichtbare zichtbaar. Holistisch denken èn werken is het sleutelwoord. Want alles staat met elkaar in verbinding.

Vergelijkbare berichten