|

Tweelingzielen

Tweelingziel; hype of gewoon een mooie aanduiding? Ik heb werkelijk nog nooit zo vaak tweelingzielen do’s en dont’s langs zien komen, dat mijn mind wel wat opheldering kan gebruiken. Perfect om er een blog over te schrijven.

Toen ik in de pubertijd was, werd er over “de ware” gesproken. De ware Jacob is de aanduiding voor de persoon die bij je past en waar je de rest van je leven mee samen wil zijn. Dit is natuurlijk zó 1990.

Steeds vaker wordt er nu over tweelingziel gesproken. En die tweelingzielen worden vaak -in de volksmond- aangeduid als “de ware” waar je echt een hemelse relatie mee zult hebben. En hemels is dan de verwachting. In alle fronten synchroon, en ook nog eens met een sterkte telepathische band. Alle gedachten zijn 1 en er is niemand die de ander beter begrijpt dan de tweelingziel. Dat is een voorbode van geluk en het ultieme gevoel van onvoorwaardelijke liefde. Tenminste dat werd me verteld. Ik kan ook nog wel een blog schrijven over onvoorwaardelijke liefde, misschien later. Is dat echt een tweelingziel? Het is wel echt een mooi woord. Een woord in verbondenheid, gelijkheid en partnerschap.

De prins op het knappe paard lijkt vervangen door een tweelingziel. “De ware” lijkt vervangen door tweelingziel. Of kun je ook “de ware” en een tweelingziel als twee aparte definities zien?

Wel even ter verduidelijking ik heb helemaal niets tegen een benaming of een veronderstelling. Het is ook geen blog die het bestaan van tweelingzielen wil ontkrachten, of alle romantiek uit onze menselijke vezel wil slingeren. Helemaal niet zelfs. Iemand die verliefd is straalt en kan alleen nog maar aan de ander denken. Het hoofd op hol en het hart al helemaal. Vlinders die overal vandaan blijken te komen.

Ik probeer wel reëel te blijven en al helemaal als het gaat om verwachtingen die door een naam, een predicaat worden opgelegd. En die probeer ik zelf zo weinig mogelijk te hebben. En nee, natuurlijk lukt dat niet altijd. Verwachtingen maken immers ook dat de ander ergens aan zou moeten voldoen. Ook in vriendschappen gebeurt dat. Dat zou zonde zijn als je juist zo’n fijne verbonden relatie met iemand hebt. Volgens mij moeten we gewoon lekker genieten en misschien niet alles maar in een hokje, definitie, stempel met patroon plaatsen.

Vergelijkbare berichten